De Voorjaarscompetitie is weer uitgesteld !

• 1 april 2021

Beste leden tennissers,

Hieronder het laatste nieuws van de KNLTB: De Voorjaarscompetitie is weer uitgesteld. Als het in later stadium nog doorgaat dan is het in andere vorm, zie onder.

We kunnen ons voorstellen dat teams hierdoor in problemen komen i.v.m. invallers, vakanties of andere zaken. Terugtrekken van een team kan nog kosteloos tot uiterlijk 11 april door de VCL.

Wilt u zich als team nog terugtrekken doe dit dan zo snel mogelijk bij onze VCL (Vereniging Competitie Leider) Sjoerd Bosma:  sjoerd@bosmas.nl.

Reeds betaalde competitiebijdragen worden later weer teruggestort.

Ook is het mogelijk nog een nieuw team aan te melden, zie onder of op de KNLTB site.

Met sportieve groet,

VOORJAARSCOMPETITIE VERDER UITGESTELD NAAR BEGIN JUNI (WEEK 22)

Het kabinet heeft vorige week aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd tot tenminste 20 april. Tennis en padel buiten is mogelijk, maar georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. De verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in mei betekent dat de start van de Voorjaarscompetitie 2021 begin mei niet haalbaar is. De KNLTB heeft besloten om de competitie verder uit te stellen tot begin juni (week 22); een volledige competitie is dan niet mogelijk maar een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden georganiseerd.

Op 13 april staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Daarna bekijken we de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw. Begin mei zullen we communiceren over de mogelijke start van de competitie in week 22 en de speeldagen. Welke data het precies betreft, is nog onzeker. We realiseren ons dat hierdoor een overlap met een aantal toernooien zal plaatsvinden. We zullen samen met de toernooiorganisaties naar een passende oplossing kijken. Mocht een start begin juni toch nog niet mogelijk zijn, dan zal de Voorjaarscompetitie niet plaatsvinden en zetten we in op een KNLTB Competitie in het najaar.

Voorjaarscompetitie

• De Voorjaarscompetitie start indien mogelijk in week 22 met bijvoorbeeld 3, 4 of 5 speeldagen; er wordt niet om promotie/degradatie gespeeld. Alle rechten blijven behouden voor de Voorjaarscompetitie 2022.
  • De verkorte competitie in juni biedt ook mogelijkheden om nieuwe teams aan te melden. Een verenigingscompetitieleider (VCL) kan een nieuw team aanmelden bij de KNLTB. We kijken dan of er nog een plekje vrij is en zullen het team alsnog indelen. Wacht hier niet te lang mee, want hoe eerder een team aan ons doorgegeven wordt, des te groter de kans dat wij het nog kunnen indelen.
  • Als teams niet willen/kunnen deelnemen aan deze competitie in juni, dan kunnen VCL’s deze teams terugtrekken. Het verzoek is om dit zo snel mogelijk door te geven, zodat hier met het indelen nog rekening mee gehouden kan worden. VCL’s kunnen terugtrekkingen doorgeven tot uiterlijk 11 april).

Tenniskids /Juniorencompetitie

• De Tenniskids en Juniorencompetitie start indien mogelijk in week 22. Het streven is zoveel mogelijk speeldagen in te plannen. Mocht het zo zijn dat de Tenniskids- en Juniorencompetities eerder opgestart mogen worden, dan zullen wij daar op inspelen. Daar houden we bij het indelen al rekening mee.
  • De verkorte competitie in juni biedt ook de mogelijkheid om nieuwe Tenniskids- en Juniorenteams aan te melden. Een VCL of functionaris Tenniskids kan teams aanmelden bij de KNLTB.