Geweldig 50 jarig jubileumfeest.

• 12 juni 2017

Zaterdag 10 juni heeft te vereniging op geweldige wijze het 50 jarig jubileum gevierd, onderstaand enkele verslagen welke spontaan werden aangeleverd.

Tevens enkele foto’s. (gemaakt door Anne van der Heide)

Martin  Verkerk blikvanger in Buitenpost.

Afgelopen zaterdag vierden leden en oud-leden van Tennisvereniging Buitenpost hun 50 jarig jubileum op uitbundige wijze.

Dank zij een voortreffelijke organisatie, veel vrijwilligers, heel mooi weer, enthousiaste tennissers en veel toeschouwers kijkt de Buitenposter tennisclub terug op een bijzonder geslaagde dag.

Alle aanwezigen werden voorzien van een badge ter herkenning, want het jubileum werd automatisch een weerzien van veel oud-leden. Tennissers uit vervlogen jaren ontmoetten elkaar weer en dank zij hun badge was menigeen direct herkenbaar!!!!!

Met Martin Verkerk als publiekstrekker startte de clinic die werd bezocht door ruim 50 deelnemers, variërend in de leeftijd van 7 tot 81 jaar. Zes groepen, verdeeld over 4 banen wisselden om de 20 minuten van baan. Na alle aspecten van de tennissport waren behandeld en beoefend kon iedereen zich vergapen aan de tennisdemonstraties. Het dubbelspel met Martin Verkerk en de dertienjarige Kjell de Hek (een Buitenposter tennistalent) tegen Joa Maliangkay (trainer) en Erwin Miedema (speler Buitenpost) eindigde in het voordeel van Martin Verkerk en Kjell de Hek. Het enkelspel tussen Kjell de Hek en Martin Verkerk (hier toonde Kjell aan dat hij inderdaad over het talent beschikt dat men hem  toeschrijft) Hoewel Kjell het onderspit moest delven kreeg Verkerk de overwinning zeker niet cadeau. Daarna iedereen met Martin Verkerk op de foto en men kon zich opmaken voor de officiële opening.

Voorzitter Johan Miedema opende het officiële gedeelte met een korte toespraak, waarin hij alle genodigden, sponsors, donateurs, ereleden, leden, oud-leden en overige aanwezigen hartelijk welkom heette. De KNLTB afd. Friesland werd vertegenwoordigd door Dhr. Schoon, die een plaquette en een bondsvlag overhandigde. Miep Spa, Martinus Dilling en Jolle Kronenburg, allen erelid oud-voorzitter, gingen in hun toespraken met leuke anekdotes in op de periode van 1967 tot begin jaren 2000. De jubileumcommissie, bestaande uit Griet Piersma, Alie Jansen  en Theo van Asperen, werd nog even met een schitterende bos bloemen in het zonnetje gezet, ook Marjolein Schraag die i.v.m. vakantie afwezig was werd uiteraard bedank.  Een gezellig borreluurtje volgde met lekkere hapjes. Heel veel oud-leden vonden elkaar in plezierige conversaties en mengden zich moeiteloos met alle aanwezigen.

Het buffet met alleen leden en oud-leden was uitstekend verzorgd en werd genuttigd door plm. 125 deelnemers, die al converserend achter hun voorgangers de rijen vulden naar en langs het warme en koude buffet.

Na de maaltijd gingen de voetjes van de vloer op de opzwepende muziek van Music PP, die de hele dag al voor de muzikale omlijsting van het jubileum had verzorgd.  Dansende en pratende groepjes vormden zich  en het bleef lang druk op het park, niet in de minste plaats door de prachtige zomeravond. De festiviteiten sijpelden door tot in de kleine uurtjes.

Maar …… de volgende dag stonden er weer (nagenoeg) dezelfde vijftiental vrijwilligers klaar om alles op te ruimen en in gereedheid te brengen voor het volgende evenement, het “Faber installatietechniek “ Dubbeltoernooi, dat maandag 12 juni van start gaat. Ook dat belooft weer een spektakel te worden. Jazeker, TV Buitenpost timmert aan de weg!

Tennis Vereniging Buitenpost vierde afgelopen zaterdag 50 jarig jubileum op sportieve wijze.

Voormalig toptennisser Martin Verkerk, voor sommigen nog bekend van Roland Garros, waar hij in 2003 de finale verloor van de Spanjaard Juan Carlos Ferrero, werd afgelopen zaterdag naar Buitenpost gehaald om een clinic te verzorgen voor de alle leden van TV Buitenpost. Jong en oud  sloegen afgelopen zaterdag op de banen van Parkhiem een balletje  onder leiding van Martin Verkerk en zijn assistenten in Buitenpost.. Beter dan zo’n sportieve activiteit kan je op zo’n feest eigenlijk niet bedenken. De organisatie van het jubileumfeest heeft er het afgelopen jaar veel energie ingestoken en er veel aan gedaan om het tot een succes te brengen. Ze zijn erin geslaagd! Het werd beloond met een fantastische dag op het tennispark Parkhiem.  Zoals gebruikelijk bij een dergelijk feest was het om vijf uur ’s middags tijd voor de receptie en reünie.  Veel oud leden waren naar Buitenpost gekomen om de sterke verhalen van vroeger nog eens ter sprake te brengen. Vooral vanaf vroeger, toen het in 1967 met eigen geld en middelen van de oprichters begon. Het was het jaar dat onze koning Willem Alexander werd geboren en de tijd  van de opkomst van de Beatles en Rolling Stones zo liet Miep Spa in haar geschiedenis speech de aanwezigen weten. Was het toentertijd Tom Okker, Nederlands eerste grote toptennisser die in 1964 doorbrak zowel in Nederland als internationaal en de stimulans was van de toenmalige leden om de vereniging op te richten? De jeugdleden van Buitenpost hebben nu een nieuw voorbeeld, de oefenmuur sinds april van dit 50 jarig jubileumjaar in gebruik, met daarop geschilderd de toptennissers Federer en Nadal.