Nieuwe Tennisleraar bij T.V.Buitenpost.

Even voorstellen…..

Stephan van den Berg

Leeuwarden

 

Mijn naam is Stephan van den Berg en ik ben geboren in 1970 te Stadskanaal. Mijn passie is sport en coaching. Ik vind het geweldig om het beste uit mensen te halen. Ik heb naast een commerciële achtergrond Retail Management School te Leeuwarden ook een sportieve achtergrond. Ik heb een A en B licentie als tenniscoach.Tevens heb ik 7 jaar geleden een opleiding tot coach afgerond bij BGL te Hoofddorp met als specialisatie ontwikkelingsgericht coachen.

 

Via mijn bondsopleiding voor Tennisleraar A in 2004 bij Tenniscentrum De Molen ben ik gevraagd om les te geven bij TV De Molen. Tijdens het eerste jaar bij TC De Molen heb ik ook mijn B licentie behaald bij het CIOS. Bij De Molen heb ik met veel plezier les gegeven aan jeugd, selectie, senioren en beginners.

Ik ben een trainer die er van overtuigd is dat voor een ieder die het beste uit zichzelf wil halen, het belangrijk is om te trainen. Verder ben ik iemand die veel vragenderwijs doet. Ik vind het belangrijk dat mijn lessers weten waar ze mee bezig zijn en zich meer bewust worden van het mooie spel tennis. Hierdoor ben ik in staat iedereen die het wil te helpen zichzelf te ontwikkelen.

Om een voorbeeld te geven:

Als een speler (categorie 3 t/m 9) oploopt naar het net en word gepasseerd aan het net kan dat verschillende oorzaken hebben. Als ik dan vraag, hoe komt het dat je gepasseerd word? 9 van de 10 krijg ik het antwoord…..ik zal wel verkeerd staan. Je staat prima opgesteld aan het net. Waar ging jou laatste bal naar toe? Dan blijft het vaak stil en weet men niet waar de bal naar toe is gegaan.

 

Zo zijn er legio voorbeelden te bedenken voor zowel enkel als dubbelspel. Ik heb er heel veel zin in maar dat kan niet zonder jullie. Dus geef je massaal op en we maken er een fantastisch seizoen van.

Met vriendelijke groet,

Stephan van den Berg

Zie ook: www.tennisschoolgrip.nl